Vindö

Architect Max Holst finished this wooden cabin on Vindö, an island in the Stockholm archipelago, Sweden. The building stands on a ridge bordering a 10 m deep drop into a gorge. In which a number of magnificent trees, mostly pine but also some hardwood grow.

House in Senri

Japanese architecture never ceases to amaze. From the front, this house looks like a closed fortress. In contrary, the inside feels like a secure family environment. Just what a young family needs to feel protected. The extensive use of wood gives enough warmth to feel at home between these walls. Both sides hold a lot of large windows, what makes the house less fortress-like. Shogo Itawa Architects playfully implemented eight floors, each with it’s particular function and cool staircase.

Rota do Românico

Portugese architects Spaceworkers have landed in the perfect balance between heritage and modern architecture. Deep black and bright white are used to emphasise and divide the old and the new. The former primary school is only touched with two black objects, which both function like a room within an room. On the one end, the larger of the two volumes is home to an informal auditorium, whilst across from it, at the other end, the second volume plays host to the centre’s reception and information desk.

Concrete Church

Nameless Architecture created ‘Concrete Church’ in Seoul, Korea. The first thing encountered upon entering the building is the empty concrete yard on the ground floor. This is a flexible space that acts as a venue for interaction with the community while also accommodating varying religious programs.

Fontanella

Who doesn’t want to have a house with a view? The view that is equally breathtaking during the summer as during the winter requires a truly special place to admire it from. This amazing house – wooden in and outside – was designed by Austrian studio Bernardo Bader Architects. Softness of the elevation and simplicity of the interior merges with wintery landscapes.

AZL Headquarters

The AZL Pension Fund Headquarters is an extension to an existing office building dating from the 1940s, in the center of Heerlen, the Netherlands. The old part of this building was constructed during a wealthy era of coal mining. The extension was completed in 1995 by Wiel Arets Architects, a local architect who operates world wide. WAA chose to use perforated steel plates, slabs of concrete and hints of black next to the old brick walls. On one side, a wide opening in the concrete boosts the buildings character.

Secret Operation 610

When aircraft Shelter 610 opens its ruthless doors, a monstrous black behemoth slowly comes driving out. The object revives the mysterious atmosphere of the Cold War and its accompanying terrifying weaponry.

House in Akiya

Japanese architect Nobuo Araki designed this house with the sea as neighbour in mind. Just south of Tokyo, this Japanese approach on connecting houses and nature proves to work out fine once again. The large windows enable the residents to view the sea from the huge living room and roof terrace. Using concrete, glass, wood and steel, Araki kept this house minimalistic and warm at the same time.

ION Hotel

When you put an average hotel in a superb landscape, it looks great. When you put a stunning hotel in a superb landscape, wonderful things come together. The ION Hotel in Iceland is just wonderful. The views on the surroundings make everything in the hotel more epic. The large amount of windows help in the overall experience.

Familyhome ‘H’

This is a house for young couple and their child, located in Matsudo, Chiba Prefecture. Matsudo City has a background that has developed as a residential area on the outskirts of Tokyo from the 1960s. This house was planned rebuilding of the house, which was built at that time. I seemed to have been asked to build a house as a new symbol in this place by a young family with the hope of the future.

Urban Lines

Urban Lines is a project from Pavel Bendov, a NY based photgrapher who specializes in architecture. We can state that Bendov has a great eye for capturing quiet and minimalistic shots in busy cities. The compositions are well-thought-out. Architectural lines seem to play with each other in each picture.

House in Tamatsu

It was the intention of the architect to manipulate the volume of the interiors to enable light through the skylight to penetrate down to the lower floors. To do so, the walls of the first floor had to bear most of the structural load while the walls of the second floor rotated 14 degrees on the plan which would not only let in the light, but also create a unique and evocative living space.

Begin typing to search